duminică, 1 martie 2015

11 luni de martisor

       
    In sfarsit a trecut iarna, tot visez sa ascund in dulap salopeta "cosmonaut" care ii face puiului miscarile greoaie si iesitul afara neplacut pentru amandoi. Sa vina soarele, sa vina gecutele subtiri de primavara, sa scapam si de cagula cu blana, sa vina caciulitele amuzante cu uerchiuse atarnatoare, sa se umple parcurile de copii galagiosi pe care ii urmareste cu atentie! Sa vina primavara!
    Tincicul inca nu merge dar banuiesc ca va merge primavara asta asa ca o sa alergam in parc, cat entuziasm din partea mea! Pe de-o parte astept cu nerabdare primii pasi, pe de alta parte ma tem de mor de faptul ca va fi mai greu de prins si va fi mai sus, deci cazaturile pot fi mai mari. Noi avem o reala problema cu cazaturile, sta nemiscat in fund si se lasa pe spate, trandind capul de parchet, se impiedica si cade fara sa apara vreun reflex de autoaparare, mainile le falfaie prin aer in loc sa le puna in fata. Tot sper sa i se " coaca" reflexul asta ca acum umblu pe langa el ca o closca sa il prind de cade. E mai mult decat obositor. In plus, muncim acum sa facem camera mai prietenoasa pentru copil, sa eliberez total rafturile la care ajunge, sa ascundem cablurile, etc. Azi am bagat hartie imbibata cu aracet in 2 gauri de sub tocul usii de unde Tinci scotea pietricele si voia sa le duca la gura, daca il lasam liber instant se ducea la gaura respectiva sa scoata bucati de ipsos crapat. Nu stiu cum a gasit el gaurelele alea, n-a fost finisat bine cand s-a montat usa.
    Asadar:

Greutate - 9050 (+150 g)
Inaltime - 75,5 ( + 0,5 cm)
Hrana - Iar am trecut printr-o perioada lunga de greva foamei. Abia de vreo 3 zile mananca cate ceva. Am inceput sa ii dam mai mult din mancarea noastra si am introdul luna asta albusul si capsunile si i-am dat din nou citrice si nu a mai avut reactii.
Dezvoltare motorie - Mers de-a busilea, mers tinandu-se me mobila, ca si lunile trecute. Luna asta insa a invatat sa mearga singur cu anemergatorul.
Dezvoltare intelectuala - Parca-parca incepe sa inteleaga mai multe lucruri, cand cineva baga cheia in tocul usii  zice deodata  " ca-ca" adica tata, e mai atent cand ii citesc carti, se uita la animale, chiar recunoaste unele si spune cum fac " bee" , "mac" , "mau". Plimba masinutele pe roti, e mai jucaus si are dexteritate mai mare.
Limbaj - ca-ca=tata , bee= cum face oaia, mac= cum face rata, mau = cum face pisica, mama=mama, uca= tatuca adica bunicul, mam = nom-nom de la mancare, caa sau chii = tzatza, pa=apa, ganga-ganca tot repeta dar nu stim ce inseamna :))
Dinti - tot 6
Somn - cu ajutorul stingerii luminii am ajus ora de somn la 2:30- 3:00, poate reusim sa mai scadem o jumatate de ora in luna urmatoare.



Un comentariu:

  1. Mai aveti doar o luna pana la prima aniversare! A crescut mult prichindelul tau! :)
    Sa aveti o primavara plina de bucurii si de dragoste!

    RăspundețiȘtergere