sâmbătă, 20 septembrie 2014

O zi din viata mea de mamica - 5 luni 3 saptamani

  Dimineata incepe cu un zambet. Zambeste gurita mica, zambesc si ochisorii, zambesc si mama si tata ca nu-i poti rezista puiului mic proaspat trezit. In general se trezeste binedispus si ne trezeste si pe noi, ne cerceteaza fata cu manutele, ne trage de nas, impinge cu degetelele in ochi, se lipeste de noi si ne impinge. Daca nu doarme tati cu noi, il chem sa nu rateze momentele si poate sa mai dorm eu inca jumatate de ora  cat ei se joaca. Trezirea se intampla pe la ora 11. Incet , ma ridic si eu si mananc ceva, tati avand in continuare grija de pui, ii pune muzica, se joaca cu diverse jucarele, fac hopa-sus. Intre timp eu mai fac un pic de curatenie, fac ceva rapid de mancare.
    Apoi, vine ceasul diversificarii. Lingurita nu ne place, cred ca ii e teama de ea, ii e teama ca ii dam cu forta , pentru ca asta am facut cu gluconatul de calciu si siropul dat la raceala. Incercam autodiversificarea si micutul ia o singura data alimentul nou si il pune in gurita si apoi il arunca strambandu-se. Ii arat cum mananc eu, deschid gura in joaca, mestec sugestiv si atunci, poate, deschide si el gurita in joaca si ii apropii alimentul si ia din el, strambandu-se din nou. daca avem mare noroc, cat un bob de mazare. Si asta e toata portia lui de solide pe zi.
    Vine momentul in care raman cu bebe unu la unu si atunci imi pun sa ascult o ora- doua emisiunea cu pediatrul meu preferat ( in rusa) si in timpul asta facem raliu cu caruciorul prin casa si ne jucam pe saltea. Apoi puiul mic face nani si am timp din nou sa mananc si eventual sa stau un pic pe internet. Daca sunt obosita dorm cu el dar ma trezesc si mai somnoroasa, ca doarme maximum 40 de minute. Cand se trezeste ne facem rutina : schimbat scutec, hranit cu laptic si imbracat, sa iesim afara. El da semne ca se plictiseste si vrea la plimbarica. Il pun in Marsupi si fuguta afara. Avem un parc in apropiere si acolo mergem. Fac cateva ture ale parcului cu el in Marsupi si poi ne asezam jos, sa urmarim ce se intampla in jur. Puiul se uita dupa copiii care alearga, dupa carucioare, dupa catei si in special dupa porumbei, are o iubire speciala fata de ei, ii urmareste foarte mirat si atent. Ii atrag atentia si copiii cate se joaca zgomotos, se intinde la ei, da din manute si chiuie tare, rasuna tot parcul, parca ar fi invidios pe ei, ca e inca mic si nu poate si el sa alerge. Intre timp, i se face foame si il hranesc pe o banca mai retrasa dar cu greu, ca il distrage tot. Stam in parculet pana devine morocanos, vrea din nou sa faca nani. Merg spre casa, si daca e inca in toane bune mai fac si niste cumparaturi. Acasa adoarme din nou la san si am din nou 30-40 de minute pentru mine. Nu prea fac activitati in casa in timpul asta ca se trezeste daca fac galagie.
    Dupa ce se trezeste, de regula il pun din nou in carucior pentru cateva minute, cat sa pun o masina la spalat, un cartof la fiert. Apoi ne jucam din nou, mne pupam, ne smotocim, il iau in brate si il plimb prin casa sa studieze obiectele, intinde manuta si trage de ele, e curios sa traga de perdele, sa bata cu degetelele in oglinda, sa atinga usile. Inevitabil devine si morocanos, se lasa pe spate si se zbate nervos din motive inca necunoscute mie.
    Vine si momentul in care vine tati! Mare bucurie, e tot pupat si dragalit de tati. Facem si baita, ne-am mutat in cada mare.
     Apoi, fiind si foarte obosita, si el morocanos de somn, il adorm la san, in 10 minute. Doarme un pic si apoi se trezeste si il adorm din nou, mai grelut de data asta. Si noaptea dormim unul langa celalalt. Noptile sunt diferite, uneori se trezeste dupa jumatate de ora sa ceara mancare, alteori dupa 6 ore si jumatate.
    Asta e ziua noastra, partial rutina dar si lucruri noi, la care nu ma astept in acele momente.

2 comentarii:

  1. Nu sunt mămică, dar am câteva noţiuni de psihologia copilului. ai încercat să mancati toţi 3 la masă, fiecare in scaunelul lui? Poate văzându-vă pe voi mancand vă dori si el să încerce. o altă idee ar fi să vă.jucaţi cu mâncarea...la modul pui piureul de morcov pe o farfurie si vă băgaţi degetele in el si îl intindeti peste tot. poate e tentant si duce la gurita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi cam la intinsul piureului pe masa si pereti se si rezuma treaba. In ultimele zile mai mananca de la tati ( care ii face avionase) si gusta din bucati intregi de mar fiert, banana, pruna, piersica, para, etc.

      Ștergere