luni, 1 septembrie 2014

5 lunite minunate

    Iustin e altfel acum. Nu mai e acel pui de om imobil, care da haotic din manute si picioruse, care nu vede prea bine ce e in jurul lui, care nu prea interactioneaza. A iesit din "cel de-al patrulea trimestru de sarcina", cum i se mai zice perioadei de 3 luni de dupa nastere, cand datoria noastra e sa-i recream cat mai bine conditiile din burtica. El stie ca nu mai e in burtica, lumea lui a devenit plina de miscare, forme, culori, sunete pe care e nerabdator sa le descopere.
    Intinde manuta dupa jucarele si orice alte obiecte, le baga musai in gurita, apoi le scutura, ce fericire daca scot sunete. Si-a descoperit mai nou si piciorusele, pe care la inceput le pipaia si acum a inceput sa le bage si in gurita. Gangureste, zambeste, si ce dulce e dimineata! Cu ochii somnorosi, se intoarce la noi si ne pune manutele pe fata, parca vrand sa zica " aici erati". Tati mai doarme si separat dar dimineata intotdeauna il chem, sa savuram impreuna trezirea puiului mic, plin de iubire.

Aici avem o poza cu puiul mic in patut, il mai pun aici, ii place jucaria de sus, canta si se roteste, poate sa stea chiar si 5 minute in patut! :))   Si uneori mai doarme la amiaza in patut, il adorm la san si il pun jos incet-incet sa nu se trezeasca.


Voi scrie doar ce e nou:
Greutate - 8100 g
Inaltime - 69 cm
Hrana - lapte matern dar ne gandim intens la diversificare
Dezvoltare motorie - De pe un plan inclinat se ridica in fundulet si ramane in fundulet daca are de ce sa se tina, si chiar daca nu are, ramane cateva secunde, pana cade in nasuc. Si-a descoperit piciorusele si le duce la gura, tine mai cu siguranta jucariile, le coordoneaza mai bine.
Cum imteractioneaza - intoarce capul dupa tot ce misca, a inceput sa-i placa foarte mult afara, am impresia ca el chiar cere scos afara, e morocanos si cum il scot pe balcon sa vada masinutele, imediat zambeste. Si apoi il scot afara si e bucuros. Intoarce capul dupa copilasi in parc, daca e aproape de copilasi intinde manutele la ei.
Ce mai e nou - de vreo saptamana are de cateva ori pe zi cateva reprize de plans, unele chiar puternice si noaptea e mai agitat, se taraie mereu in pat, il gasesc in toate pozitiile posibile si se trezeste mai des in somn decat acum o luna sa zicem. Iar azi a invatat sa apese pe butonasele jucariilor, nu le nimereste mereu dar e un inceput!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu